5 redenen waarom je drugs altijd moet laten testen

Drugs laten testen

Amsterdam Dance Event staat niet echt bekend om de nuchtere mensen die massaal aan het water zitten en op worteltjes zitten te knabbelen. Er worden tijdens deze week aardig wat verdovende middelen verkocht én gebruikt. Maar hoe weet je nu of de drugs die je door je gezichtsgaten duwt ‘veilig’ zijn en daadwerkelijk zijn wat je hebt gekocht? Simpel, dat doe je door ze te laten testen bij een testservice. Adressen hiervan vind je hier.

Het is anoniem

We snappen het niet aan de grote klok hangt dat je sporadisch een keertje drugs gebruikt. Wanneer je drugs laat testen is dit altijd anoniem. Het enige dat de medewerkers willen weten is waar, wanneer en voor hoeveel je het heb gekocht. Deze informatie is voor het DIMS (Drugs Informatie en Monitoring Systeem) voldoende om aan de bel te trekken mocht er iets mis zijn met de drugs. Het DIMS-bureau is ondergebracht bij het Trimbos-instituut en verzamelt informatie over drugs via een landelijk netwerk van twaalf deelnemers met testfaciliteiten op 32 locaties in Nederland.

Je helpt er anderen mee

Naast dat je jezelf helpt om niet vergiftigd te worden, help je er ook anderen mee wanneer je jouw drugs laat testen. Wanneer er bijvoorbeeld een giftige stof in een bepaalde pil gevonden wordt kan het DIMS hiervoor waarschuwen. Zo help je ook anderen.

Het is niet duur

Vaak wordt er gedacht dat je drugs laten testen een aanslag is op je portemonnee. Niets is minder waar. In Amsterdam kan je voor €2,50,- een sample drugs laten testen. In anderen tegen is het vaak zelfs gratis en is dan ook zeker de moeite waard.

Het is veilig

Je hoeft niet bang te zijn dat je na het testen van je drugs de politie voor je deur hebt staan. Zij worden namelijk nooit op de hoogte gebracht wanneer jij je drugs hebt laten testen. DIMS heeft afspraken gemaakt met het Openbaar Ministerie om de anonimiteit van de bezoeker te garanderen. Daarom worden nooit om persoonsgegevens gevraagd.

Alle drugs

Je kunt je pillen laten testen, maar ook poeders, vloeistoffen, capsules, papertrips en kristallen. De voorwaarden die hiervoor gelden lees je hier.

Be safe, ADE-gangers!

Credits: Simon Boxus